Skip to content

In de celloschool geef ik les aan leerlingen van alle leeftijden (vanaf ca. 8 jaar) en niveaus. Het is handig als kinderen een beetje kunnen lezen en schrijven. Afhankelijk van leeftijd en niveau kies ik voor iedere leerling de meest geschikte methode. Een maximale leeftijd om cello te leren spelen is er nagenoeg niet. Ook voor beginnende volwassen leerlingen is het zeker nog mogelijk, een behoorlijk niveau te behalen.

Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) zijn er op een zondag gezellige voorspeelmiddagen, waar alle leerlingen die dat willen individueel of in groepjes hun kunsten mogen vertonen (zie ook de fotogalerij)!

De cello is geen makkelijk instrument en vergt geduld, concentratie en motivatie. Door regelmatig oefenen worden het muzikale gehoor, ritmegevoel en vooral de coördinatie van bewegingen ontwikkeld en getraind. Cellospelen is een serieuze zaak, maar het moet leuk blijven – er wordt ook gelachen!

De meeste kinderen kunnen al na 1 of 2 jaar les in een jeugdorkest meespelen (in Den Haag het Hofstads Jeugdorkest of het Viotta Jeugdorkest). Ik heb goede contacten met beide orkesten, en werk met de cellisten van het Hofstads Jeugdorkest, waarin veel van mijn jonge leerlingen spelen.

Ook voor volwassenen zijn er veel orkesten in Den Haag, die allemaal op zoek zijn naar cellisten. Graag geef ik nadere inlichtingen.

Back To Top